Friday, October 22, 2010

bersama lagi..

Bermula jam 12 tengahari (221010), datanglah 2 sekawan dari kolej jiran untuk sama2 menjalankan aktiviti mengenyangkan perut.. tunggu punya tunggu,, janji kul 11.30 nk datang,, mayb jam diorang lambat kot,, tunggu pnya tunggu, huh xsampai2, xcekat eh, pastu mesej k.nana ajak p bli makanan..  kul 12 baru sampai. c'su datang bersama budu kesayangannya... hi3.. kami pn makan la dulu secara bersopan santun penuh berselera dengan budu n ulam-ulaman.. dalam beberapa minit, c'b pn sampai.. pujuk punya pujuk makan,, maka termakanlah pujukan kami.. biasalah, pengaruh budu tu kuat kn, tambah lagi ada cili.. adoi... c'b tu hantu cili kalau nk tau...yang jd mangsanya adalah cili k.aina(my roomate)..maaf ya kak.. nk abis kami makan, sampai pulak sorang lagi yang tinggal jauh sangat3,.. terpaksa datang ngn train agy. c'da namanya... dia datang dgn muka slumber sbb dia nk datang utk jd tukang masak wt jemput2.. makan lagi. memang kitorang ni kuat makan la.. makaaann jer tau.. kerja malas.. ish3.. nk buat jer 'jemput'2 tu, alatan x cukup pulak, terpaksalah c'ley memaksa bihah untuk menemaninya membeli kt kedai bahtera.. sambil2 kami menunggu mereka membeli keperluan untuk memasak, apalagi, berkumpullah kami di bilikku..kesian katilku n bearku menjadi mangsa diorang.. ish3.. xpalah,, katil tu bknnya harta aku,, harta kolej.. ha7.. tp kami kn jenis sharing sharing..xkesah pn sebenarnya.. hepi jer bila dapat tengok korang hepi..  tengok tu, tengok ni, cakap tu, cakap ni,, c'mar pn sampai lah dari jauh..dh cukup dh kuota geng kitorang.. ops,, ada sorang agy la x dapat join sbb dia p klinik... dia x sehat.. cian atin.. syafakillah ya atin.. 
balik jer c'b n c'leh dari kedai, k.nana n c'da telah memulakan aktivitinya membancuh gandum2 yang ada... tp sampai jer part menggoreng, suma tinggal kt c'da.. kecian benar.. sambil2 tu, kami lakukan pelbagai aktiviti,, membaca blog c'su yang mengutukku, copy2 gambar,, macam2 lah. jahat betollah.. ish3.. tp memang aku ni jahat pn bila pikir elok2.. astaghfirullahal'adziim.. bila lh nk berubah ni... 
sambil2 tu, ada lh jugak aktiviti berfaedah yang kami lakukan... bknnya membuang masa jer... masa itu emas kn.. 
beberapa minit lepas tu,, semua 'jemput2' masak.. so,, masa untuk kami menjamu selera.. yumyumyum.. sedapnyaaa.... walaupn perut masih kenyang dengan nasik, tp best sedap dapat makan ramai2.. ap2 yang kita lakukan secara berjemaah kn lebih bagus drp sendirian.. sbb tu lah kami pn makan secara berjemaah.. hi3.. dekat jam 3.30,, masing2 kekenyangan.. c'su plak dk ajak p jogging ptg ni.. ya lah,, cover yang makan terlebih td.. ha7.. tp aku xleh p.. sbb kena menjemput kawanku yang datang dr jauh.. saper nk tman erk ni.. hrmm..:) :) :).. pastu dorang pn kembali ke rumah halaman masing2 dengan perut kekenyangan.. alhamdulillah kerana memberi rezeki yang melimpah ruah kepada kami.. syukur ya allah, dapat lagi kami merasai kenikmatan untuk makan bersama..:)
apa lagi,, hilang jer kelibat diorang, aku pn memulakan aktivitiku yang tersendiri, mengupdate blog ni.. hi3.. jz untuk ingatan kitorang jugak.. suatu hari nanti bila terbaca balik citer ni,, mesti senyum2.. rindu la...
semoga Allah merestui persaudaraan yang kami bina ini.. semoga ianya diikat dengan ikatan ukhwah yang kukuh.. abadi selamanya..amin.. sayang korang.. saranghae

‎(¯`v´¯) `•.¸.•´sekiranya dia ( M.S.A ) ditakdirkan untukku,satukanlah hati-hati kami, permudahkanlah urusan kami ‎(¯`v´¯) `•.¸.•´

2 comments:

mentari hati said...

k.shu sedp x jemput y kteowg buat 2...msti pasni k.shu ngidam nk mkn lg...hehe

'Ainun Qalbi said...

nth buh gapo nth pok2 ni.. sakit tekak ambo nii