Thursday, October 28, 2010

rindu vs cuti

alhamdulillah.. erkk.. kenyang.. itulah antara ungkapan kami setelah selesai mengalas perut di kedai selera timur...jam 9 malam, seperti biasa, berkumpul depan tv ( macam nkp lawatan plak), cukup semua orang ( kecuali sorang x dapat join, menurut kata sahabat sekolej dengannya, dia  kenyang)..macam biasa, aku memulakan aktivitiku dengan bergayut ngn mak.. rindu kt umah.,. biasalaa.. dh sbulan x balik..(ank bongsu katakan.. tp sorry,, bkn manja tau..).
tujuan utama kami berkumpul makan sama2 bknnya apa,, kn dh nk balik kg semuanya ( macamla x nak datang upsi balik dh.. hi9).. mlm ni 1st time makan kt kdai tu.. nk rasa gak makanan dia.. nth berselera or x.. masing2 mengoderlah makanan yang dihajati... macam2 dioderkan.. suma 8org, so 8 jenis makanan ada.. kuey teaw kungfu, kuew teaw tomyam, bhoon sup, bhoon tomyam, nasi goreng pattaya, mee goreng, kuew teaw goreng...air plak ada milo o ais, barli suam, barli ais, teh o ais, limau,, macam2 lh.. sampainya order.. kami pn memulakan makanan dgn bacaan doa oleh nabihah... sedang khusyuk makan..,, tet tet tet,, hsku bunyik.. senyuuum.. saper call???,, hi3.. keluar kedai ambik port jap.. selang beberapa minit, masuk sambung mam balik..:) :) macam2 benda yang di "bual" kan sepanjang makan.. xelok betollah.. abis jer makan, tangkap2 gambar, rakam2 video (gaya ala2 xnk jumpa dh),, nk order roti tshue(nth eja mcmana),tp segan ah.. so ambik kputusn bayar jelah.. keluar jer kedai tu,,sorang kwn ni, nk makan agy. perut apa la dia ni.. kami pn p la bli cup corn y terjual kt depan tu.. mula2nya 2 orang jer nk bli,, tp sbb mmakn masa utk menunggunya, so makin ramai y nak smpaikan last skali 6 orang bli cup corn... gelak jer makcik tu..macam2 kami sembang ngn makcik n pakcik tu.. dorg pn layan jer kami..(mmg kalau nk buat memantu, makcik tu x kn pilih la kitorg ni).. untuk makan cup corn tu, kami memilih port tepi padang mghadap bahtera...mengintai2 umah sewa kawan.. macam2 lah.. menyanyi lagu2 sahabat,, sembang2,, cerita2,,..tengah syok ni.. tetiba.. "eh korang.. ada sport check barangan letrik lah" dengan exctednya sorang kawan bgtau,, roomate dia cakap.. apa lgi kitorang ni.. kalut lah.. iyer r,, masing2 charger n periuk x daftar.. hi3.. wt jahat kn.. astaghfirullahal'adzim....xper,, jahat kt luar jer, hati masin2 baik.. insyaallah,. dalam hati ada taman... lepas tu, setiap org mengeluarkn hs yang sememangnya telah tersedia d tangan utuk menalifon roomate masing2 menanyakan perkhabaran sport check tu... untuk langkah berjaga2, kami pn bergegas balik ke rumah masing2 dan menyimpan barangan haram itu di tempat masing2.. sayang gak wei kalau kna rampas.. xmasak la kitorang... bkn kami x nk daftar, tp xkn semua kami nk daftar kot.. kami kn pelajar..hu5 :(... maafkan kami..maafkan kami..maafkan kami.. hi3..
ops,, esk ada test speaking france ni.. takut weh.. xtau gapo pn ni.. doakan kami success erk.. chayok3.. basya.. apa2 pn.. IBTASIM!!!!



bersepah2 bdk ni mkn.. ish6, nk wt kakak ipor mcmna xtau ni


muka atin xleh blah..


makan tepi longkang, bihah diet


k.nana yang banyak bercerita.. c'mox telah boring mendengarnya


muka hepi pas makan


cup corn yang dimakan


‎(¯`v´¯) `•.¸.•´sekiranya dia ( M.S.A ) ditakdirkan untukku,satukanlah hati-hati kami, permudahkanlah urusan kami ‎(¯`v´¯) `•.¸.•´

2 comments:

mentari hati said...

sungguh seronok malam semalam...dah macam ape tah...hahaha tp paling bes gmbo si ftin 2, perg, cun abes...hahaha
k.shu upload la vdeo dyowg y bukn2 2...hehe

'Ainun Qalbi said...

ish.. xbaik btol si c'da ni... cian atin.. bca blog ni mrh rsanya...tp,, cntik ah fotonya..