Tuesday, August 9, 2011

::: istana biru nak berkenalan

bismillahirrahmanirrahim..
assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


senyum adalah sedekah.. xmampu nak sedekah harta.. so. sedekah senyuman seikhlasnya..
i'allah..senyuuuuuuummm


dah join segmen ni?? moh ramai2 join ni.. ada blogger nak kenal lbh rapat agy tu..
nth2 nak wt menantu kot..
hrmm.. rasanya.. xder lah femes sangat ana ni.. 
blog pn g2 g2 jer.. 
follower pn xberapa agy...
(ap2pn,, thanks kt blogger y sudi follow blog ana ni-ikhlas tau)
ok7..
Istana biru nak tau nama panjang, pastu asal nama tu , suka x n then sifat sendiri 
( bukak pekung dalam dada r ni )
dengan seikhlas hatinya.. ana cuba untuk sedaya upaya berterus terang..

**nama diberi dalam Islam : Nur Shuhada Che Muhammad 
( shu, ada, huda )

**asal nama: asal tu dari persepakatan antara mak ayah bila puteri bongsunya lahir..
(anak ke 9 dalam keluarga)
penat2 pikir... so.. letak lah shuhada...
maknanya... pelbagai persepsi makna.. cuma ana lebih suka..
nur - cahaya
shuhada'- orang yang mati syahid

**suka x:  semestinya suka.. sbb setiap nama tu mempunyai meaning yang baik..
sifat tersendiri : nak yang baik dulu or x berapa baik??
kita kna mulakan yang elok dulu kan???..

**ok.. secara jujurnya, ana bukanlah sebaik2 yang disangkakan ( saper sangka baik ).. 
xla baik sangat..biasa jer.. cuma dalam semua benda.. ana mesti dahulukan keluarga..
walhal sekarang dh umo 23, tp nkp mana2 pn mesti gtau family..kalau x gtau, x senang duduk.
nkg pasar malam ngn kawan2 ( masa kt kolej ) pn mesti tepon mak ayah bgtau.. xtau lah kenapa .. myb sbb ana dididik untuk mendapat restu mak ayah.. :) 
n then, ana xleh berenggang ngn hs.. hari2 ana call mak ayah..
slagi x call,, semua kerja x menjadi.
( nk kata anak manja,, x jugak )

 jeng3... yang buruk??  hi4.. banyak ni..
nak yang mana 1??

 * ana gtau ini jer erk.. ana ni jenis susah terasa hati.. cuma if skali ana terasa.. smpai bila2 ana xleh lupa..
xtau knp (ana tau, nabi sendiri boleh maafkan ummat di).. tp ana xleh..
kadang2 nampak jer ana ni gni,, tp hati keras... 
semuanya ana pendam dalam hati..
baca qur'an n solat yang dapat menenangkan hati ana semula..
:) :) i'allah, ana dh sedaya upaya berubah..
hi4.. apa lgi nk tau???
satu agy ana betul2 nak ubah.. hu3.. saper leh tolong??
xtau la knp.. dk kt kolej,, tiap2 bulan ana nak balik kg.. walhal jauh..
tiket pn mahal... duit PTPTN abis wt beli tiket jer.. hu4..
( saper leh tolong bg tips2, msj ana erk )
cukup lah kot...

done.. jom ar ramai2 share about yourself.. klik sini

istana biru ni sebenarnya sahabat secourse ana kt UPSI...
:) sajer jer ni nk sibuk2kan diri..


‎(¯`v´¯) `•.¸.•´sekiranya dia ( M.S.A ) ditakdirkan untukku,satukanlah hati-hati kami, permudahkanlah urusan kami ‎(¯`v´¯) `•.¸.•´

25 comments:

PeRmAtA bIrU said...

shu.. thanks yer join... sangt2 menghargai.. huhuhu..

walau selalu jumpa kat upsi.. tapi x tau plak shu nih seorang yang keras hati.. hehehe.. tengok shu lembut jer... kan??? huhu..

eh shu dah masuk 23 erk?? kak nilam baru 22.. hahaha.. restu ibu dan ayah tu memang penting... tp kak nilam jarang gak call mak n abah kalau kat tm... kena call selalu la pas ni.. huhu:)

nanti aktif dalam apa2 kelab n persatuan tau.. so kurang la pk nak balik tu.. huhu...:)

thanks shu, sangat2 menghargai...

CIK PARO! said...

baguslah mintak restu ibu bapa dulu sebelum pegi mana..
Tak semua org boleh buat camtu..
apa2 pun slam perkenalan..

'Ainun Qalbi said...

alaaaaaa.... cibuk2kan diri pn xjadi jugak la.... still ingat sokmo.. huhuhu
cama2 kak nilam.. mmg keras harti nih.. hi6..

Abe Goreng said...

homesick ni.tu yg balik tiap2 minggu ni.:D

Update:GOOGLE VOTE.Palestin vs Israel.

'Ainun Qalbi said...

huhuhuhuhu.. bkn tiap2 mnggu la.. tiap2 bulan.. :(

'Ainun Qalbi said...

huhuhuhuhu.. bkn tiap2 mnggu la.. tiap2 bulan.. :(

'Ainun Qalbi said...

cik paro : betol3.. n xramai y buat g2... kadang2 org sngaja berjauhan ngn fmly utk tutup aktiviti2 luar..

pengemis Cinta~ said...

kawin nanti asyik nak balik umah mak je.cian cik abe..hihihi

asamasin said...

segmen same.usha blik.. :D

'Ainun Qalbi said...

pc.. TU LAH PASAL.. EH2.. NASIB BAIK cik abe org dekat... :)

Pink Diva™ said...

Wah!! a good daughter to her parents..keep it up dear :)

Salam kenal dari segmen yang sama

'Ainun Qalbi said...

i'allah..berkat doa semua orang.. jd anak yang solehah.. isteri solehah, n ibu yang solehah.. amiin

3no gr33ny said...

eh eh..sama la kite..
ank no.9..hihik...

kite follow awak la ek..

nini said...

hye hye hye...salam kenal k...=D

'Ainun Qalbi said...

hihihi..

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

faLiaa said...

sedap namanya :)
salam perkenalan ya :)
dtg dari segmen sama ^^

saya perlukan vote anda sgt5..please..
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/saya-suka-hari-rayaa.html

syukran jazilan ^^

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..

anyway..happy blogging..


http://zulfattah.blogspot.com/

Princess Feyqa said...

buat lawatan di sini :) salam kenal yek!

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

twinkeenabilah said...

Dari segmen yang sama :B

Salam perkenalan :D

Sama, if nak keluar mana2 mesti btau parents :D Saya ada akak senior nama Shuhada. Lembut je. Suka tengok dia :D

yayath said...

hye:)dari segmen yang sama...heeee~~salam perkanalan:)

'Ainun Qalbi said...

falia... sedap ka??? hihihi... ramai jer nama g2.. masa sek dulu sekelas ada 4 orang nama sama.. cuma beza kat depan jer....

zul : thanks.. nanti nk jenguk2 jugak..

'Ainun Qalbi said...

princess : salam kenal kembali.... mana prince nya???

ana : ok..nanti QA mlawat2 jugak..

'Ainun Qalbi said...

twinkeenabilah : yaka??? saya la tu kot,.. hihihi ( perasan jer lebih ).. salam kenal kembali

yayath : salam perkenalan kembali ..:)